Scurta descriere
Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia (Anatolia) și 3% Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; și Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ONU, NATO, OSCE, OECD, OIC și Consiliul Europei. În octombrie 2005 Uniunea Europeană a deschis negocierile de aderare cu Ankara.

Strâmtoarea Bosfor care separă Asia de sud-vest de Europa de sud-est se află în Turcia. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.


Oferte - Oferte speciale

Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Excursie de VIS la Istanbul - 5 zile (13 - 17.11) • 249 Eur Turcia - Excursie de VIS la Istanbul - 5 zile (13 - 17.11) • 249 Eur • Plecare din Timisoara/Lugoj/Caransebes/Drobeta Turnu Severin - Excursie de VIS la Istanbul - 5 zile (13 - 17.11) • 249 Eur confortconfortconfortconfort de la 249 € Vacanta la Istanbul - Inalta Poarta Spre Orient Excursie de VIS la Istanbul 5 zile(13 Noiembrie - 17 Noiembrie 2019) - 249 Eur     Istanbulul... Detalii